0
0
Subtotal: ۰ تومان

سبد خرید شما خالی است.

فرامطالعه

فرا مطالعه

فرامطالعه (Meta Study) مستلزم تجزیه و تحلیل جامع نظریه، روش و یافته های تحقیق در یک حوزه اساسی است. این فرآیندهای تحلیلی پایه‌ای را تشکیل می‌دهند که بر اساس آن می‌توان ترکیبی معتبر از دانش جدید را کشف کرد. بنابراین فرامطالعه امکان تجزیه و تحلیل سیستماتیک مجموعه اساسی از کار کیفی را فراهم می کند و به نویسندگان این امکان را می دهد که چارچوب های نظری را بر اساس تلفیق دانش ایجاد یا گسترش دهند. این شامل یک رویکرد سیستماتیک برای گردآوری و ارزیابی تحقیق است و شامل تعدادی مراحل از جمله جستجوی نظام مند ادبیات، استخراج داده ها، متا روش (تحلیل روش ها)، فرا نظریه (تحلیل نظریه)، فرا تئوری می باشد. فرامطالعه در کنار روش های تحلیل تم (مضمون)، گراندد تئوری (نظریه داده بنیاد)، پدیدارشناسی، روایت پژوهی (تحلیل روایت) و اقدام پژوهی، یکی از مهمترین رویکردها در روش تحقیق کیفی می باشد.


انواع روش‌های فرامطالعه

ﻓﺮاﻣﻄﺎﻟﻌﻪ، ﺗﺠﺰﯾﻪ و ﺗﺤﻠﯿﻠﯽ ﻋﻤﯿﻖ از ﻧﺘﺎﯾﺞ ﭘﮋوﻫﺸﯽ در ﺣﻮزه‌ای ﺧﺎص اﺳﺖ. ﺑﻪ ﻃﻮرﮐﻠﯽ ﻣﯽ ﺗﻮان ﮔﻔﺖ ﮐﻪ ﻓﺮاﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ﺷﺎﻣﻞ ﭼﻬﺎر روش زﯾﺮ می باشد:

  1. ﻓﺮاﺗﺤﻠﯿﻞ (Meta Analysis): ﺗﺤﻠﯿﻞ ﮐﻤﯽ ﯾﺎﻓﺘﻪ ﻫﺎی ﺗﺤﻘﯿﻘﺎت ﮔﺬﺷﺘﻪ؛ که شامل مطالعه یافته های تجربی است.
  2. ﻓﺮاروش (Meta Analysis): ﺗﺤﻠﯿﻞ روش ﺷﻨﺎﺳﯽ ﺗﺤﻘﯿﻘﺎت ﮔﺬﺷﺘﻪ؛ که استحکام معرفت شناختی و دقت روش ها را بررسی می کند.
  3. ﻓﺮاﻧﻈﺮﯾﻪ (Meta Theroy): ﺗﺤﻠﯿﻞ ﻧﻈﺮﯾﻪ ﻫﺎی ﭘﮋوﻫش‌های ﮔﺬﺷﺘﻪ؛ که ساختارها، مفروضات و اصول زیربنای مطالعات تحقیقات اولیه را بررسی می کند.
  4. ﻓﺮاﺗﺮﮐیب (Meta Synthesis): ﺗﺤﻠﯿﻞ ﮐﯿﻔﯽ ﯾﺎﻓﺘﻪ ﻫﺎی ﭘﮋوﻫش‌های پیشین؛ که سه مرحله را با هم جمع می‌کند و قابل قبول بودن حساب‌های موجود، مواردی که نادیده گرفته شده‌اند و راه‌های جدیدی برای پیشبرد دانش باز شده است را در نظر می‌گیرد.
مطالعه کنید:  تصمیم گیری چند معیاره

روش های فرا مطالعه


ﻓﺮاﺗﺤﻠﯿﻞ

پژوهشگران برای بازنگری پیشینه موضوع های پژوهشی وکشف روابط جدید در میان تعداد زیادی از پژوهش هایی که قبلا انجام شده، از روشی به نام فراتحلیل استفاده می‌کنند.

فراتحلیل، پژوهشگران را قادر می‌سازد تا نتایج مطالعات مربوط به حوزه خاص را در قالب یک سؤال پژوهشی مشخص تحلیل کنند. بر اساس نتایج حاصل از این بازنگری‌های مربوط به یک موضوع خاص است که زمینه تدوین نظریه‌ها و مدل‌های تجربی جدید فراهم می‌شود. اغلب، با کنکاش پژوهش‌های یک حوزه خاص، به تعداد زیادی مطالعه برخورد می‌کنیم که به بررسی متغیرهای مشابهی پرداخته‌اند.

با وجود تشابه موضوع مورد بررسی ممکن است که این مطالعات بر حسب روش، برای مثال مطالعات میدانی در برابر آزمایشی، یا جامعه مورد مطالعه متفاوت باشند. از آن جا که اغلب نتایج این مطالعات مشابه نیست، پس به روشی نیاز داریم که بر اساس ترکیب نتایج مختلف با هم آگاهی ما در خصوص موضوع را افزایش دهد.

در همین راستا فراتحلیل با هدف ترکیب آماری یافته‌های پژوهش‌های قبلی، دو فرایند عمده را دنبال می‌کند:

  • علاوه بر خلاصه و توصیف کردن نتایج مطالعات موجود در پیشینه یک موضوع مشخص، میزان رابطه یا تفاوت واقعی در جامعه مطالعات مختلف را نیز دنبال می‌کند.
  • برآورد تأثیر ویژگی‌های روش‌شناسی مطالعات روی میزان تفاوت یا روابط برآورد شده در پژوهش‌های مختلف در حوزه‌ای معین.

ﻓﺮاروش

ﻓﺮاروش (متاآنالیز) نوعی مرور سیستماتیک و کمی است، که از معیارهای خاص (به عنوان مثال، اندازه اثر) برای نشان دادن قدرت روابط متغیر برای مطالعات موجود در تجزیه و تحلیل استفاده می کند. این تکنیک بر نتایج در مطالعات متعدد در مقابل نتایج یک تحقیق واحد تأکید دارد. در یک متاآنالیز، یافته‌های بسیاری از مطالعات در یک تحلیل آماری رسمی ادغام یا «اضافه می‌شوند» تا یک نمای کلی ایجاد کنند.

مطالعه کنید:  دانلود رایگان نمونه فصل سوم پایان نامه

متاآنالیز فواید زیادی دارد. با ترکیب نتایج در یک مطالعه بزرگ، زمان و انرژی که تصمیم گیرندگان صرف تحقیق می کنند را کاهش می دهد. اما سود واقعی در روشی است که متاآنالیز می تواند داده های غیرقطعی و متناقض از هر مطالعه اصلی را معنا کند. از طریق متاآنالیز، محققان می توانند مطالعات کوچکتر را ترکیب کنند و اساساً آن ها را به یک مطالعه بزرگ تبدیل کنند. علاوه بر این، یک متاآنالیز می تواند به افزایش دقت نتایج کمک کند. این نیز به این دلیل است که در واقع باعث افزایش اندازه مطالعه می شود.


ﻓﺮاﻧﻈﺮﯾﻪ

فرانظریه، نظریه ای است که به بررسی، تحلیل یا توصیف خود نظریه مربوط می شود. در علوم، مهندسی و ریاضیات مهم است. دلیل آن این است که بسیاری از این زمینه ها برای پیشرفت به برهان های ریاضی متکی هستند. فرانظریه به مطالعه تئوری ها اشاره دارد و این مهم است، زیرا تقریباً برای هر نظریه ای که در زندگی خود با آن مواجه می شوید کاربرد دارد. برای درک اینکه چرا برخی از اثبات ها کار می کنند و برخی دیگر کار نمی کنند، درک فرانظریه بسیار مهم است. یک فرانظریه بینشی را در مورد فرآیند توسعه و اعتبار بخشیدن به این شواهد ارائه می دهد. همچنین، به درک سیستم مفروضاتی که باید از آنها آگاه باشید تا آنها را معتبر بدانید، کمک می کند.

تئوری ها به طور کلی آنچه را که می بینیم و احساس می کنیم راهنمایی و معانی می کنند. به عنوان مثال، بسیاری از مردم کتاب های خاصی را می خوانند زیرا می خواهند احساس خاصی نسبت به زندگی داشته باشند. آن‌ها این احساسات را می‌خواهند و سپس برای خواندن آن کتاب‌ها تلاش می‌کنند. دلیل آن این است که نویسندگان زیادی وجود دارند که این نوع تجربه را در کار خود ارائه می دهند. اما، وقتی کسی از ابتدا تا انتها می‌خواند و از چیزی که پیدا می‌کند لذت می‌برد، اغلب ممکن است به دلیل چیز دیگری باشد.

مطالعه کنید:  پرسشنامه تحقیق

ﻓﺮاترکیب

روش فراترکیب از روش‌های نوظهور در مطالعات کیفی است که استفاده از آن در تحقیقات مدیریت و علوم اجتماعی  رو به گسترش است. این روش جهت تفسیر سیستماتیک نتایج مطالعات کیفی برای تبیینی جدید از پدیده مشترک مورد مطالعه، استفاده می‌شود. به طور کلی ترکیب و تلفیق مطالعات اولیه کیفی و نتایج آن ها را فراترکیب می نامند. این دسته از مطالعات مروری ساختارمند از طریق استخراج کدها، تعابیر و مفاهیم ارایه شده در اطلاعات کیفی با متدولوژی یکسان و همسان سازی و تلفیق آنها، تعابیر و مفاهیم جدید و جامع تری را ارایه می کنند. به عبارت دیگر فراترکیب در جستجوی یکی کردن نتایج مطالعات کیفی جهت کشف مفاهیم اساسی آنها و ترجمه این مفاهیم به یک مفهوم نهایی و واحد است.

بنابراین روش فراترکیب نشان دهنده درک عمیق محقق در حوزه تحقیق است. یعنی به جای ارائه خلاصه ­ای جامع از یافته ­ها، ترکیبی تفسیری از یافته ­ها ارائه می­کند، علاوه بر این بر خلاف فراتحلیل فراترکیب کیفی بوده و به عنوان یک روش مرور سیستماتیک برای تجمیع و ادغام نتایج مطالعات مختلف مرتبط به یک زمینه خاص است.

هنوز هیچ دیدگاهی وجود ندارد.

اولین کسی باشید که برای “فرامطالعه” دیدگاه می‌گذارید;

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

محتوای علمی و فنی معتبر
انتقال روان و شفاف مفاهیم
انسجام مطالب
خدمات پشتیبانی

اسکرول به بالا